Olika uttryck för samma kroppsfixering!


Min systerdotterson Axel med burka, nej jag menar burk.Olika uttryck för samma kroppsfixering!

 

Bara axlar eller burka? Vad är skillnaden? I Sverige motiverar vi burkans icke berättigande med att ”man måste kunna se folk i ögonen”. Jag håller med – det är jätteviktigt att kunna se folk i ögonen. Men när såg du senast en man som tittade i ögonen på en trådsmal kvinna med silikonstinn byst, blottad navel och de nedre regionerna inklämda i ett par åtsmitande jeans som knappt når över ändan? Vad är det som får kvinnor att vilja se ut så? Och hur i all sin dar kan kvinnor gå med på att bära burka? Beror det på att den västerländska kvinnan är så mycket mer frigjord än kvinnan under burkan? Knappast.

 

I vissa länder skriver man lagar om hur kvinnan ska se ut, i andra är lagarna oskrivna. ”Våga inte hetsa upp en annan man, då dödar jag dig.” eller ”Titta på min kvinna, hon är sexigare än din.” verkar vara de bakomliggande motiven. Jag undrar när vi ska sluta tillåta männens sexualdrift sätta lagar för vår kvinnliga framtoning? Drömscenariot vore väl i ärlighetens namn om kvinnor och män kunde se varandra i ögonen utan vare sig burka eller silikontuttar som skymmer sikten. Eller är jag bara en gammal rulta som är avundsjuk på att tiden då män visslade efter mig är förbi.

 

Man kan ju undra.


Kommentarer
Postat av: Ankan

Haha! Och ja, man kan undra över frigjordheten egentligen...

2010-09-01 @ 20:52:11
URL: http://nicasnyttigheter.blogspot.com
Postat av: Sofie Tedenstad

jättebra skrivet!

det här är såna tankar som snurrar mycket här borta under min utbildning inför insatsen i Afghanistan. väl värt att tänka på!

2010-09-02 @ 17:30:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0