Dagbok från julafton 2010!


En blivande vinnare av julaftonens minigolftävling.


Dagbok från julafton 2010!

 

I år har vi firat julafton två gånger. Första gången var hemma i Roslagens Rö den 19 december tillsammans med vår lilla familj som består av åtta personer. Patrick, Madeleine, Samuel, Albin, Mimmi, Jesusbarnet, det vill säga Simon som har födelsedag den 25 december, Nicke och jag. Vi hade julgran med blingbling, dopp i grytan och tomte som kånkande genom snödrivorna med klappfylld säck. Samuel fyra år, utstrålade  skräckblandad förtjusning trots att han starkt misstänkte att det var farfar bakom masken. Jodå, han till och med sa “Det är farfar som har klätt ut sig”, ändå behandlade han tomten med allra största respekt och efteråt bekymrade han sig över att han inte hade kommit sig för att krama tomtefar. Den kvällen avslutades med galen Wiigolf, Wiiboxning och Wiibowling som satte värkande spår i slappa muskelpartier. Traditionellt, lekfullt och fint alltihopa.

 

Några dagar senare bar det iväg söderut. Nicke, jag, Simon och hans kompis Marcus hade kommit fram till att vi behöver värme och vila och begav oss därför av till Cran Canaria. Albin reser ju jämt i sin proffession och föredrog Sverige och svärfamiljen i Nacka den 24 december och Partrick med familj ska åka på semester i januari, så de valde hemmet samt tog hand om mormor och morfar i Vallentuna. Men vi som hade lämnat Svedala i -26 grader och landat i +23 grader på ön nära ekvatorn tog bara hand om oss själva. Vi startade vår julafton med en mumsig frukost på balkongen, därefter promenerade vi i solskenet till stranden och jag simmade min kilometer i den turkosa Atlanten. Till lunch intogs den bästa kinamat alla kategorier i strandrestaurangen, sedan gick vi en hård match minigolf, Simon vann. På kvällen gästade vi en irländsk pub, drack Irish Coffee och underhölls av en trubadur. Vid midnatt fick alla pubgäster en psykadeliskt mönstrad foliepåse som innehöll en rolig hatt, en Zorromask, vampyrtänder,  hulahulakrans och serpentiner, så det så. Kvällen avslutades med karaoke och Nicke och Simon blev så klart nattens primörer assoluta.

 

Kul i jul har vi haft och lite busigt känns det på något sätt, men traditioner är väl till för att brytas ibland, eller?

 

God fortsättning önskar en  nyutsprungen ros på GC.


Irländskt julkul på "Durty Nelly´s".
Kommentarer
Postat av: Carina L

Fortsatt härlig semester! God Fortsättning...och Gott Nytt År! Vi ses nästa år!

2010-12-26 @ 23:12:37
URL: http://carinalidbom.blogg.se/
Postat av: Nica

Åh vad härligt! Tänkte väl att ni flytt kylan :)

Bra där!

Njuter med er - och kan lugnt tänka mig att joina nästa gång (fast, tja, ungarna lär protestera :)

Sjuka har vi varit - men jul blir det ju ändå!Kram på er - och spara lite värme till oss här hemma :)

2010-12-27 @ 22:23:40
URL: http://nicasnyttigheter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0