Varför är det OK att mobba kungen?


Så offentliga och så nära.

Varför är det OK att mobba kungen?

 

Och varför måste drottningen bära skuld för sin pappas handlingar? Ansvariga utgivare för så kallade seriösa dagstidningar och Sveriges Television verkar tycka det är helt OK. Jag fattar ingenting! Har det plötsligt blivit politiskt korrekt att mobba och döma människor utifrån deras ursprung? Jag trodde det var rasism och att våra tyngsta media stod över sådant.

 

Kungen må mellan varven ha gjort pinsamma och plumpa saker, men jag tror faktiskt ärligt att han har kämpat kolossalt för att göra sitt allra bästa i den roll han är född att axla och nog tusan bär han kronan med den äran. Fast jag tvivlar på att han hade valt sin position om möjligheten funnits. Drottningen å sin sida har sedan 34 år jobbat outtröttligt för mänskliga rättigheter över alla gränser, speciellt för barn, och verkar uppriktigt engagerad i sin gärning. Detta trots att hon är dotter till en businessman som för flera decennier sedan kanske köpte ett företag från en jude för att eventuellt förhindra judarnas framfart som lyckosamma företagare.

 

Kritisk granskning av kungahusets agerande är essentiellt och det är inte mer synd om Kungen och Drottningen än om andra som blir shavotterade, men det är aldrig OK med mobbing och rasism. Jag är absolut inte rojalist, nej jag tycker det är förlegat med ärftliga titlar och positioner i samhället. Icke förty, fascineras jag av kunglig glans och grät glädjetårar framför TV:n på min och Nickes 29-åroga bröllopsdag den 19:e juni när det franska soldatblodet förenades med Ockelbos tjänstemannadito, vilket jag för övrigt tror stärker Sveriges konungadöme.

 

Ett helt liv har jag i min egen lilla värld stretat mot generaliseringar och främlingsfientlighet och för varje åsikt jag tillåter mig ha om en medmänniska försöker jag komma ihåg att utgå från egna erfarenheter av den enskilda individens handlingar. Inte för att jag är en speciellt god människa, nej ibland är jag ganska dum och understundom tycker jag synnerligen illa om vissa andra, men jag anser faktiskt inte att någon enda person ska behöva sona sina förfäders synder, inte ens Carl Gustaf och Silvia.

 

Vad tycker du?

 


Kommentarer
Postat av: Nica

Håller med - inser att om någon släktforskade på mig, så skulle det med all säkerhet finnas nåt mörkt förflutet. Tänk om jag är släkt med Stalin på kringelkrokiga vägar?! Huvva - då borde jag inte få gå ut helst, va?

:)

Fortsätt skriv - det gör du så bra!

2010-12-10 @ 10:14:59
URL: http://nicasnyttigheter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0