Mac Bett räcker ut tungan åt mig när jag ska bada!


Minken Målles rester på Karlsudde.


Mac Bett räcker ut tungan åt mig när jag ska bada!

 

Han bor i stenmuren på Karlsudde, mäter en meter och har två gula fläckar, en på vardera sida om hjässan. Han glor på mig och väser - Vad tusan gör du här i min trädgård? Jag svarar med samma mynt, stirrar tillbaka och säger hotfullt - Denna plats på jorden tillhör mig och Nicke! Då räcker han ut sin kluvna tunga och gör obscena gester. Det är så man baxnar, minst sagt! Men jag brukar vinna kampen och han ringlar långsamt ner i sitt bo innan jag vadar till djupt vatten och tar min dagliga simtur.

 

Men faktum är att vi sällan får ha vår udde i fred. Många av Guds skapelser vistas gärna där. Minken Målle använder Karlsudde som matsal. Han dinerar på musslor och låter skalen ligga kvar och skräpa. Gåsfamiljen Gåttfridson använder samma plats som toalett. Helt obegripligt hur man kan bajsa i någons matsal. Ingen hyfs, ingen fason! Vad tänker de på när de uppfostrar sina tre ungar? Vi har måst sätta upp ett snörstaket runt udden för att förhindra detta otyg.  Första morgonen efter staketresningen stod jag och tittade på när gåsalängan kom simmande med tydlig riktning mot Karlsudde. Det såg så harmoniskt ut, men när de en efter en nådde målet, blev de alldeles perplexa. Knatte, Fnatte och Tjatte som kläcktes för bara några veckor sedan var helt oförstående, medan mamma och pappa Gåttfridson simmade runt och skannade in hela uddkusten för att hitta en uppgång. Men ack vilken kalldusch de fick. Efter att ha konstaterat att de kommit till Fort Nox drog de iväg med en hastighet som skapade svallvågor à la Cinderella på kryssning mellan Kapellskär och Mariehamn. Gud vad bajsnödiga de måste ha varit då.

 

Ett par ofödda små stackare kom till Karlsudde häromdagen i form av vita ägg, något större än tamhönsägg. De låg liksom gömda i en liten grop. När jag råkade se dem beslutade jag att inte röra dem, men mitt beslut till trots, var de som uppslukade av Målle dagen därpå. Hur de kom dit förtäljer inte historien, för vi har inte sett till någon ruvande fågel på Karlsudde, ej heller någon ruvande krokodil. Fast krokodiler kanske inte ruvar?

 

Några andra udda uddbesökare vi haft är Röräven, Älgen Hälga med två kalvar och Rådjuret Råbert. Även många gäddor och abborrar har besökt denna underbara utbuktning i Rösjön, men de har ju storfiskaren Nicke bjudit in, så det kan man inte säga något om. Svanparet Pelle och Pellelina har inte visat upp årets kull ännu, men de brukar hålla sig ett par meter utanför Mac Betts revir. Hägern Hagge har däremot sin dagliga fiskerunda i vattnet alldeles bredvid ormens bo. Men jag har fått för mig att Mac Bett är morgontrött, så han lämnar sin arla besökare i fred, och inte låter jag mig skrämmas av en uppkäftig, slö snok för jag har bara ett liv och i det tänker jag simma med utgångspunkt från Karlsudde så ofta vattentemperaturen tillåter.

 

Lady Mac Bett
Karlsudde älskad av många.
Kommentarer
Postat av: Nica

Tihi! Tänk att ni har ett helt zoo därute! :)

Tack för senast - så vackert, så mysigt - så gott!Ses snart igen, hoppas jag.

2010-06-29 @ 11:38:56
URL: http://nicasnyttigheter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0