Jag har gått in i läggen!


Ett av Chaplins många smeknamn är "Grisen". Bildtext således "halv gris".


Jag har gått in i läggen!Jo tack det lunkar på. I går kom jag iväg till röntgen i Norrtälje. Mitt knä är faktiskt mycket bättre, fast inte är det bra. Har i alla fall kastat golfklubborna och tar mig fram utan stöd av två uppochnervända.

I torsdags blev Nicke och jag med halv gris – närproducerad såklart – något jag drömt om länge. Dagen innan grisen hämtades gick vi på en reklamnit från Electrolux och inhandlade en bedårande tusenkronorsrabatterad hushållsmaskin. Vår fina som vi fick när vi gifte oss sålde vi för femhundra spänn innan vi flyttade till Rö – vi hade ju inte använt den på 23 år.

En liten detalj missades när vi köpte den nya. Av fjorton tillbehör medföljde bara två. Så här stod vi med halv gris och ingen köttkvarn men med en vettlöst dyr degknådningsmaskin. OBS! Köttkvarnstillbehören kostar niohundratjugosju kronor extra och måste beställas. Hade vi kollat upp det innan halv gris blev vår. Självklart inte!

Nu har vi, snedsteget till trots, tagit hand om ett otal antal fläskkotletter, fläskkarréer, skinkstekar, skurit till grytbitar av bogen, lånat grannens köttkvarn och malt flera kilo färs, plastpåsepacketerat allt och fryst in. Svål, talg och grisfötter till vinterfåglarna har också fått se frysens inre. Vad återstår? Jo, att rimma ett berg sidfläsk och fläsklägg. Salpeter, socker och kilovis med salt ligger på tur att blandas. Toppen att det är kylslaget ute nu så man kan förvara det på öfvre soldäck tills vidare. ”Jag kan inte rimma men jag kan nästan simma”. Skrev Karin Sporre i min poesibok när hon var åtta år för ett halvt sekel sedan. Jag var heller inte så bra på att rimma i den åldern, men nu kan jag snart rimma i ordets alla bemärkelser och simma har varit en av mina favoritsysselsättningar hela livet. Jag tror att även Karin Sporre sitt skaldande till trots kan bådadera nu. Hon är ju i alla fall bäst. Förlåt - jag menar präst.

Back to basic

(Skrivet den 4 oktober 2009)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0