Man måste vilja allt man gör, men man måste inte göra allt man vill!


Även älgen gillar att bada i min Rösjö.


Man måste vilja allt man gör, men man måste inte göra allt man vill!

 

En sägning jag hörde i dag som jag tycker stämmer bra på mig. Jag är nämligen en sådan där odrägligt stark och envis människa, så det är inte många gånger i livet jag har gjort något jag inte har velat, men ack så ofta jag måst välja bort saker jag velat göra. OK det kanske inte är hela sanningen, men hur jag än vänder och vrider på stora och små företeelser i mitt liv, känns det så.  Och det är faktiskt en skön känsla. Tänk om man skulle gå runt och göra en massa saker man inte vill göra. Fy vad hemskt! Och tänk om man därtill skulle göra allt man vill, ja då skulle det inte finnas en enda sekund över till kontemplation.

 

Solen skiner, men det blåser snålt och just nu värmer solstålarna som bäst inomhus genom fönstret. Jag har ändå varit ute och stapplat runt mellan isfläckarna för att få lite frisk luft. Mitt hjärta säger JA, JA, JA,  men mina knän säger NEJ, NEJ, NEJ. Tack och lov ska knäna magnetröntgas snart, så jag får besked om hur man bäst kan behandlas fri från smärtan. När sommaren kommer vill jag inte för mitt liv vara orörlig. Kanske måste jag hitta ett sätt att träna utan att belasta knäna. Träna knäna! Jag har i alla fall börjat simma två gånger i veckan på badhuset i Sundsvall. Skööönt! Det var min kollega Malin som kom på åt mig att jag skulle simma regelbundet. Tack Malin! Jag älskar att bada och simma.

 

Tack och lov har vi sjötomt vid vårt hemmavarande i Roslagens Rö, d.v.s. vi äger en bit av Rösjön som huset ligger vid. Vårt hus är ganska litet och enkelt, men helt perfekt för mig och Nicke. Vi har gäststuga och inredd vind med gästsängar, så det finns gott om plats för nära och kära som kommer på besök. På somrarna simmar jag ensam eller tillsammans med vänner så ofta vädret tillåter. Till grannarnas förtret simmar jag rakt ut i sjön så de blir oroliga, men för mig är det den ultimata känslan av frihet. Förr om åren simmade jag i alla väder, men med ålderns rätt väljer jag hellre ett varmbad när det är regn och rusk. I vårt badrum har vi ett gjutjärnsbadkar. Det är höjden av lycka. När man har fyllt ett gjutjärnsbadkar till brädden med varmt vatten, hålls vattnet varmt i över en timma och man kan ligga där och njuta tills skinnet är lika skrynkligt som på en gammal ödla. Och om jag får leva tills jag blir lika skrynklig utan att bada, kommer jag att bada miljoner gånger till.

 

Marianna i badet


Kommentarer
Postat av: Eva Törn

Att göra det man vill är en sak som är positiv men det är nästan starkare när man vill det man gör. Jag brukar säga att tiden är en viktig faktor men viljan är ju också en viktig faktor. Om viljan att göra något åt sin situation finns har man goda förutsättningar att utvecklas och gå vidare i livet.

2010-03-13 @ 17:30:00
Postat av: Ankan

Vilja - ja, det har du! Och enormt mycket av. En gåva, Marianne! :)

Jag tränar vidare på min rygg - och du ska laga ditt knä. Det här kan bli riktigt bra till våren! :)

Promenad närhelst du är piggelin. Ja, en långsam sådan.

Kram

2010-03-13 @ 22:20:52
Postat av: Malin

Bästa Marianne.. Det må vara jag som gav dig idén, men det är du som genomför det varje gång. All cred till dig! Simma på kära du, snart är du frisk i knäet igen!:) Stooora kramar från en turnébuss på väg till Växjö.

2010-03-18 @ 10:24:20
URL: http://mallanlarsson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0