Mina barn har inte lyssnat på mig!


Mon och Bin firar mors dag på Rösk gräsmatta.


Mina barn har inte lyssnat på mig!


Hur många gånger har jag inte försökt förklara för mina söner Albin och Simon att det kommer att gå mycket lättare för dem i livet om de skaffar sig en traditionell utbildning eller ett vanligt jobb. Men inte har de lyssnat! Nu är de visserligen vuxna och utflugna sedan flera år och på något konstigt sätt hankar de sig fram i livet. De är MUSIKER! Inte sådana som spelar covers och får jobb på fester och sånt. Nej, nej, nej. De framför bara e g e n musik. Javisst, det finns musiker/kompositörer som tar sig fram och åtnjuter berömmelse och rikedom, men hur många är de i jämförelse med kämparna i sunkiga replokaler och studios, säger mamman.

 

Albin, den äldste, är född fredagen den 13 november, vilket vi kallar vår lyckodag. När han var sju år och gick i ettan ritade han ett självporträtt, eller snarare en önskebild av sig själv, med tuppkam och skinnjacka och så skrev han ”Jag är cool och tuff och gillar Michael Jackson”. I dag över tjugo år senare HAR han tuppkam och ÄR cool och tuff men också världens gulligaste. Michael Jackson finns med som musikalisk förebild, men Albin valde att som vuxen ägna sig åt HOUSE. Hans artistnamn är Albin Myers. Han är signad i ett skivbolag som jobbar stenhårt för honom. Albin samarbetar med de allra största i branschen och gör remixer åt storheter som David Guetta, Kelly Rowland, Erick Morillo och allt vad de heter. Albin har spelat sin musik i Ryssland, Schweiz, Tyskland, Holland och Spanien och han har legat högt på topplistor i Australien vecka ut och vecka in. Det planeras turnéer i Asien och Australien inom kort och naturligtvis DJ:ar han på alla coola ställen i Sverige också, men den mesta tiden spenderas i en trång studio med utsikt över en oansad bakgård i Solna. Trångboddheten till trots, han är kreativ OCH han lever på sin musik.

 

Simon, min lille kille, delar födelsedag med Jesus. Mitt under SVT:s sändning av julottan sjöng han ut för första gången. Kanske Simons långa dreadlocks är lite annorlunda än den traditionella Jesusfrillan, men Simon är ändå Jesus upp i dagen på något sätt. Han är karismatisk, rebellisk och älskvärd. Simon som bär artistnamnet Kaffe Myers har ett rockband, Euphony (betyder välljud) och ja, de nöter nästan ut ABF:s replokal i Fryshuset, så mycket tid han och bandet spenderar där och så mycket musik de skapar. Men kan de leva på det? Absolut inte! De kämpar som idioter för att få spelningar. Två somrar har de gett sjukt bra konserter på Kungsträdgården och det har blivit några klubbspelningar under vintrarna. Euphony har också gett ut en split singel och nu ligger de i som illrar för att skaffa spelningar i hela landet. Jag hoppas vid Gud att de lyckas, för de är verkligen välljudande. De lever med sin musik men inte av den…än. Tur att BR i Täby C alltid behöver personal så även Simon får in till mat och hyra.

 

Tack Albin och Simon för att ni lyssnar på era egna inre röster och lever som ni lär. Det är personer som ni som står för utveckling och hjälper oss andra att inte fastna i gamla invanda mönster och idéer om hur livet bör levas.

 

Gå in och lyssna på mina pojkar på www.myspace.com/albinmyers och www.myspace.com/euphonyworldwide . De är värda att lyssnas på!

 

Lovar Mamman


(Skrivet den 11 oktober 2009)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0