Tack gode gud för nattliga behov!


Bilden på månen blev inte bra, därför blir det "Kvällssol i spegelblank Rösjö med lekande Leo Stadell".


Tack gode gud för nattliga behov!

 

Häromnatten vaknade jag kl. 04.00 kissnödig. Inte bra, det är jobbigt att lämna sängen. Jag ligger kvar och låtsas att om jag somnar om går det över. Jag somnar inte om! Det går inte över! OK, jag måste försöka gå upp utan att väcka Nicke. Tar en lem i taget, sakta, sakta tills jag slutligen står upp och kan tassa iväg. När jag passerar badrumsfönstret ser jag att det lyser en lampa ute. Onödigt att bränna lyse så här dags tycker jag och tittar ut för att se vilken lampa jag ska släcka.

 

Wow! Det är himlens starkaste nattlampa. Fullmånen fullkomligt bränner rakt ner i sjön och bildar en ljusgata över vattnet mot mig. Ja, vi har sjötomt. Vi bor ju för sjutton i Roslagens famn. Ljusgatan är alldeles, alldeles rak. Vattnet är helt spegelblankt, inte en krusning. Nästan så man tror att man kan stiga ut och gå på ytan, precis som Jesus gjorde. Det går liksom inte att beskriva hur vackert det är och man skulle definitivt inte kunna måla en sådan natt, det skulle bara bli hötorgskonst. Löjligt, billigt, patetiskt.

 

Nicke måste se detta!!! Tänker jag. NICKE!!!  Ropar jag. KOM!!! Nicke slår upp sina dimmiga grå och fumlar ur sängen, övertygad om att han just ska rädda livet på sin älskling. Nicke och Chaplin, vår 13,5 år gamla Norwich Terrier, kommer yrvaket hack i häl. TITTA PÅ MÅNEN!!!

 

Alla tre blir stående som paralyserade, blickandes ut genom badrumsfönstret, förblindade av skönhetsupplevelsen. Nicke hämtar sin telefon och tar en bild innan vi återvänder till världens skönaste säng och somnar om och sover sött tills morgonsolen värmer den frostnupna marken. Jag har inte sett bilden, men det vete sjutton om jag vill. Jag har ju upplevt himmelriket live i sin bästa skrud.

 

Natti, Natti

 

(Skrivet 7 oktober 2009)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0