Tji svampplockning!


Hemmet innan det blev gröna knutar och fönster.


Tji svampplockning!Här sitter jag fången i mitt hem. Tji svampplockning, tji promenader, tji städa! Läsa tidning, lösa korsord, svara telefon etc. Läkarvetenskapen pratar menisken, ledband, utslitning… så i morgon eller övermorgon drar jag sta till Norrtälje för röntgen.

Det var i söndags jag fick avbryta en promenad runt Rösjön i Täby. Jag tvangs åka direkt till ett glas vin på Ekoxegränd, där RVSS (Roslagsledens VandringsSällskaps Sidoverksamhet d.v.s. Mia Ståhl, Annica Smedius, Elsie Nyman, Anna Ploby, Vicki Benckert och jag) samlades efter promenaden för ljuvlig höstgryta och tvåårsmöte. Framåt natten fick jag hasa upp för trappan för att lägga mig och jag fick hasa till toan morgonen därpå. Men så kom jag på att mamma brukade använda upp och nedvända golfklubbor till käppar innan hon opererade sina höfter. Så med min B&B-värdinna Annicas hjälp fick jag fram mina klubbor ur bilens bagage och kunde köra till Vallentuna på morgonen för att linka runt och se Mias fina Albertus Pictor utställning innan hon rev den med buller och bång.

Ibland är det väldigt tyst här ute i Rö, men idag har det ringt mycket. Bl.a. har två tidningar hört av sig. Hallandsposten har luskat reda på att Johannes Brost d.v.s. Nicke, jag och Johannes, har skrivit till kommunstyrelsens ordförande i Laholm och frågat om det finns intresse för kommunen att vi kommer och spelar sommarrevy på teatern nästa sommar. Journalisten gjorde en lång telefonintervju med mig angående det. Sedan ringde Täby Danderyd Tidning och frågade ut mig om Ulf Larsson med anledning av hans bortgång.  En vän, Bengt Persson, hade frågat mig tidigare på dagen om jag var en sån som de kunde ringa angående Uffe, men jag svarade honom att ingen tidning kommer att ringa mig, de ringer bara kändisar. Tänkte inte på T&D då.

När jag sitter här och känner mig allmänt ensam, tänker jag att jag kanske ska ta och terapeutera mej och öppna en blogg. Och vips har jag skrivit av mig lite och kan återvända till min bok. Jag läser för närvarande Arto Paasilinna ”Världens bästa by”. Rö skulle vara världens bästa by om RVSS flyttade hit. Hjälp mig till att börja med att få hit Elsie, som ju leker med tanken på att köpa hus inom överskådlig framtid.

KRAM PÅ ER ALLA!

P.S. Nicke och jag har blivit närproduktionsfanatiker och på torsdag ska jag hämta en halv styckad gris och fem kilo nötfärs på Åby Gård. Vi har börjat köpa ägg på Karby Gård, vi har egna tomater, gurkor, äpplen, svamp från skogen och grannens plommon samt alla gäddorna från Rösjön. För att toppa det hela sitter vi i mörker på kvällarna och spar el. Häftigt tycker jag och även lite sexigt!

(Skrivet den 29 september 2009)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0