Tonypinnarna är slut!


Tonypinnar vid köksspisen i Roslagens Rö.


Tonypinnarna är slut!

 

Ibland är det skönt att höra en knastrande brasa, även om man läst att öppna spisar drar ut mer värme än de tillför. I Sjösalen har vi en ny superkamin som håller varmt, men i Designrummet har vi en romantisk, gammal öppen spis. I dag vill jag höra den knastra, och sitter man bara tillräckligt nära, värmer den faktiskt en frusen själ.

 

Om bara inte Tonypinnarna varit slut, hade det varit hur lätt som helst att tända på. Tonypinnarna som kommer från Tony Svenssons farbrors pallverkstad i Hillerstorp, är en liten tjärvedsdel som blir över vid palltillverkningen. En låda Tonypinnar och vinterns braständningsbestyr blir enklast i världen. Nya har beställts och kommer att fylla Citroënbagaget när vi åker från södra Sverige om en vecka. I dag får jag försöka tända brasan utan detta underbara hjälpmedel.

 

Men först ska jag hämta ett årgångsvin ur Alkohålet och tillreda en gourmetmåltid med någon del av vår frysta halva gris, vilken del har jag ännu inte bestämt, det kan bli framdel – det kan bli bakdel. Från bokhyllan i Blå Hallen ska jag plocka ut ett litterärt alster och så planerar jag ikläda mig pyjamas, lägga en teddyfilt över benen och låta mig uppslukas av ordens förtrollande makt, eller kanske falla i vinsömnens garn. Men en sak är säker – jag kommer inte att låta någon gnista tända på fel ställe. Nä, jag är en försiktig generalska och slarvar aldrig med brasan!

 

Flickan som inte leker med elden

 

Ordlista:

Sjösalen -  Inglasat uterum som vetter mot sjön

Designrummet - Vardagsrum, möblerat med bland annat ärvda designmöbler

Alkohål – Vinkällare

Blå Hallen - Liten hall på öfvre plan, med blå väggar


(Skrivet den 24 oktober 2009)


Kommentarer
Postat av: tony

tänk att få ge namn åt den lilla men fiffiga träpinne som numera kallas tonypinnar.

kanske inte det sätt jag tänkt bli känd i vidare kretsar men någonstans måste man börja...

må gott i brasvärmen allesamman

/tony (-pinnen)

2010-03-09 @ 09:12:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0