En studie i ordval!


Peace är ett bra ord tycker barbarnet Samuel och sonen Albin.

 

En studie i ordval!

 

Ibland använder jag vrånga vokabler. Jag vet redan i skrivandets stund att jag är ute på minerad mark, men det är något visst som lockar till förbjudna fält, så jag låter det bero. Du som är en av mina stammisar och redan har läst mitt förra blogginlägg förstår vilken benämning jag syftar på och som normalt sett begagnas enbart i medicinska analyser. Men jag är ju varken läkare eller sjuksköterska så jag gör bäst i att knipa.

 

Visst funderade jag på liktydingar, men eftersom bloggens andemening var att bryta sociala tabun kastade jag mig in i den olovliga leken. Jag valde bort ordet ”skit” för det brukas dagligen och sporrar inte till provokation.  Jag kände inte för ordet ”latrin” för det används enbart om sophämtning i kommunala informationsfoldrar. Jag tyckte ”träck” var för Strindbergskt, bajs för barnsligt, spillning för djuriskt, dynga för bonnigt och gödsel betyder ju växtnäring. Alltså fastnade jag för det som ändå borde vara mest korrekt.

 

I hela min lekamen kände jag att det var fel, fel, fel. Fast jag reagerade inte förrän alla mailsvar kom in och ordet bara hoppade fram i "ämnet". Många har kommenterat innehållet i texten, men ingen har nämnt rubrikens "fula ord", jag bara vet att det inte gillas. Nu har jag bytt rubriken och ber om ursäkt för det osmakliga och hoppas att jag inte tappat min publik. Inte för att mitt främsta syfte är feelgoodblogging, men för att jag tycker om att skriva och det är så trevligt att bli läst. Det är en ynnest att ha möjlighet att publicera sina ord, sina reflektioner och filosofier. Att få sitta oemotsagd och bara trycka på tangenterna ger en slags salig ro. Ja, så är det. Därför förtröstar jag mig i att mina fingrar med ganska hög sannolikhet har många tryckningar kvar, fast inte fler i dag.

 

Good Night Cyberspace.


Kommentarer
Postat av: Nica

Hö? Jag minns inte ens vad det stod som rubrik!

Fast, det är ju jag det :)Fint skriver du - vilka ord du än väljer - eller kanske just därför.

Pöss!

2010-10-20 @ 23:37:34
URL: http://nicasnyttigheter.blogspot.com
Postat av: Vimsan

Jaaa, vad stod det?! Berätta nu man blir ju galen! Kram!

2010-10-21 @ 07:07:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0