Arboristen i Rö!Albin gav sig inte förrän Linden var perfekt beskuren.

 

Arboristen i Rö!

 

Linden blir bara större och större, Ölandstoken likaså. För fem år sedan designade jag vår drömträdgård. Den tog ett par somrar att anlägga tillsammans med vår vän Börje som med sin otroliga arbetsinsats såg till att vi kunde förverkliga vårt önskemål om en trädgård för alla ändamål. Det blev uppfart för bilarna, snickarbod, skyddat vedupplag, rundade trädgårdsgångar, ”Yellow Brick Road”, stenmur, frukostterrass, blomsterrabatter, växthus, odlingsterrasser, hallonland, jordgubbsland, "Karlsudde", stensatta uteplatser, "Sjösalen" och så vidare. Börje och jag arbetade tillsammans och Nicke bistod med glada tillrop och inhandlade jord och frön och började snart odla tomat, gurka, lök, blomkål, zucchini, sallad, pumpa… you name it. Gödsel hämtade han utanför grannens stall, naturligtvis med grannens goda minne. Och det har växt och växt och växt. Just nu har vi hela vardagsrummet fyllt med förodlingsbäddar, så i år blir det ännu fler sorter... mer av ALLT!

 

Även buskar och träd växer så det knakar. Börje som utan förvarning begav sig till sällare jaktmarker för ett och ett halvt år sedan, hade ju varit så fantastisk på att ta tag i allt det ”jobbiga” med trädgården, som att beskära äppelträd, vända jord och kratta löv. Sedan han lämnade detta jordelivet har många av trädgårdsbestyren känts oöverstigliga. Förra året var vi så tagna av sorgen efter Börje att vi hade svårt att se hur vi skulle klara trädgården i framtiden. Men nu var det dags för oss att ta oss i kragen. Jag sms:ade till Albin, Mimmi och Simon att jag önskade deras hjälp med det grövsta trädgårdsarbetet och tro det eller ej. De kom, de såg, de segrade! Vilket gäng. Albin beskar träd som värsta certifierade arboristen, Mimmi krattade ihop vartenda löv och Simon fyllde skottkärra på skottkärra och fraktade ner till strandkanten där Nicke satte igång världens brasa och själv klippte jag ner tolv överstora Ölandstok med min nya fina batteridrivna sekatör. Sedan blev det grillpremiär och smaskig sallad med min moster Gertruds hemliga specialdressing som jag fick receptet till när jag var och hälsade på mina släktingar i USA 1969.

 

Börjes leende värmde och la sig som bomull runt mitt hjärta när han satt på sitt moln och kollade in familjen Wagemyr i trädgårdsaction. Och så hörde jag hans stämma däruppifrån, "Åh vad ni har varit duktiga i dag. Nu har ni bara resten kvar."Efter fem dagar vet redan Poppe att man måste hjälpa till hemma.


Inte ett enda löv undgick Mimmis nit...


... och Simon såg till att frakten fungerade.


Vilken underbar dag! Tack Albin, Simon och Mimmi. Så här måste vi umgås oftare ;)

Kommentarer
Postat av: C.H.Rister

Underbart, men du måste ju lägga upp receptet på moster Gertruds hemliga specialdressing…!!

2011-04-22 @ 16:30:56
Postat av: Anonym

Hahaha, OK då, men bara till dig. Jag har aldrig mätt upp ingredienserna, så det är mer godtyckligt, men ungefär så här:

1 finhackad medelstor gul lök

6 msk olja

2 msk citron eller vinäger

2 msk ketchup

2 msk socker

1 nypa salt

1 nypa svartpeppar

Lägg den hackade löken i botten på en tekopp, häll över resterande ingredienser, rör samman och låt stå en timme. Blandas i salladen precis före servering.2011-04-22 @ 18:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0