En äkta Lasse Brandebyare – det kan du fethaja!


Lasse och Carina in action.                               Foto: Peter Knutson

En äkta Lasse Brandebyare – det kan du fethaja!

 

Min man är för närvarande på turné tillsammans med bland andra Lasse Brandeby, Carina Lidbom och Johannes Brost. De spelar en klassisk Ray Cooney-fars som är inne på tredje säsongen. Nypremiären är i morgon på Wisby Strand, men i går kväll hade de generalrepetition på Klockargården i Tällberg. Det behövs ju alltid en liten uppfräschning efter ett längre uppehåll även om dessa skådespelare är mycket erfarna och vet precis hur man ur minnet tar fram aktioner och texter som har legat i träda en tid.

 

Och inte vet jag vad som hände igår, men Lasse som är en mästare i sitt skrå fick någon slags black out mitt i ett inpass sekunden innan han fönstervägen skulle göra sorti  tillsammans med Carina. Han ska säga - Det kan du fethaja! en replik som vid cirka 80 tidigare föreställningar fått publiken att brista ut i ett unisont gapflabb. Det är något med kombinationen äldre distingerad herre och ungdomligt uttryck som blir så himla roligt, speciellt som den distingerade herren heter Lasse Brandeby och har en timing som är få förunnad.  I går sa han inte - Det kan du fethaja! utan han sa – Det kan du fetnoja!. Carina som redan stod på utsidan av fönstret, kunde bara ta ett steg åt sidan innan hon utom synhåll för publiken, brast i skratt liksom kollegorna som stod där bakom. Sen kom Lasse ut med ett helt oförstående uttryck i nunan, såg sina fnittrande kollegor och undrade på sin genuina, lite släpiga göteborgska – Va’ fan sa jag?

 

Ja, vad fan sa han? Fetnoja??? Vad betyder det? Tillsammans roade ensemblen sig med att försöka komma på vad det kan betyda och till slut kom min älskade make fram till att fetnoja måste vara det som hans älskade hustru, nämligen jag, har.  Och där träffade han huvudet på spiken. För har man som jag bantat i tjugo år och gått upp lika många kilon då får man fetnoja det kan väl vem som helst fethaja.

 

Hur publiken reagerade på repliken vet jag inte, för jag var hemma och tittade på TV när den yttrades, men är du sugen på att skratta kan jag rekommendera att du går in på http://drosenorberg.se och kollar turnéplanen för att se om de gör halt på någon teater nära dig. Köp i så fall en biljett! Jag lovar att det kommer vara värt pengarna. Farsen heter Liket som visste för mycket och Dröse & Norberg Entertainment står bakom produktionen.

 

Break a leg på nypremiären i morgon kära vänner.      

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Åsa N

Jag tror jag älskar Lasse... fetnoja, ganska bra ord hahaha Lasse... kram till dig Maryanne

2011-02-17 @ 15:07:05
Postat av: Fredrik Hallgren

Ja vilken dåre :)

2011-02-17 @ 15:17:11
URL: http://fredrikhallgren.blogspot.com
Postat av: Nica

Hehe, fetnoja har vi väl alla, lite till mans! :)

2011-02-17 @ 15:27:07
URL: http://nicasnyttigheter.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag säger: "Är inte detta helt jävla craxy"? Svar från Lasse "Det kan du fetnoja"! Nää, det blev inget skratt fr publiken...bara bakom scenen!

2011-02-17 @ 18:51:54
Postat av: Marianne Tedenstad

Ha, ha, ha mamselle, nu blev det helt craxy.

2011-02-17 @ 19:07:21
URL: http://tedenstad.blogg.se/
Postat av: Nica

Jamen häng med då! :) - Är på Njoy från och med nu. Har gärna dig som sidekick - och pushar gärna dig som din!

I morgon klockan 10-typ...

Nästa veckan tror jag det blev måndag - onsdag först och främst.

You're welcome! :) Pöss!

Ses snart!

2011-02-18 @ 00:19:22
URL: http://nicasnyttigheter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0